Om din laptop inte längre får ström från sin laddare eller vian dockan så finns det några olika knep du kan använda dig för att lösa problemet enkelt och snabb:
Kontrollera att ingången där laddaren sitter i datorn inte har blivit glapp. I så fall kan du behöva justera laddaren i porten. Även om laddaren får kontakt med datorn igen efter justering så är det alltid bäst att kontakta Lexicons servicedesk för reparation av laddningsport eller byte av din dator.

Du kan också prova att koppla in laddaren/sladden från dockan i datorns andra strömport. Många Lenovo-PC:s och alla Mac-datorer har idag flera strömportar. Om du letar längst med datorns sidor kan du hitta en till port av samma storlek som strömporten du brukar använda. Genom att använda den andra porten kan du fortsätta använda din dator tills du har hunnit kontakta servicedesken för att be om reparation eller byte av dator.

Om din dator är inkopplad och får sin ström från en docka, kontrollera att dockans strömkabel är inkopplad, att dockan lyser och att sladden mellan dockan och din dator inte sitter löst i någon av enheterna. Om du har tillgång till en annan USB-kabel kan du också prova att byta ut USB-kabeln som sitter mellan dator och docka.

Om du har tillgång till eller kan låna kabel och docka av en kollega så är det också bra att testa att ladda din dator med en helt annan laddare eller helt annan docka, för att utröna om felet ligger i dator, laddare eller vägguttag.

Om inget av det ovanstående löser problemet så kan du också testa att koppla in laddaren eller dockan i ett annat vägguttag. Om det visar sig att vägguttaget inte ger någon ström så kan du lyfta frågan med fastighetsavdelningen för reparation av uttaget.