Om du har beräkningar baserat på aktiekurser, valutakurser eller något annat som ständigt varierar kan du importera kurserna från webben direkt till Excel.

När du väl gjort det en gång räcker det med en knapptryckning för att hämta in aktuella värden.

• Fliken Data, klickar du på knappen Hämta Data (längst till vänster)/Från andra källor/Från webb.
  • Du får en ruta där du anger URL:en
  • Finns det mycket data på sidan får du sedan välja vilken tabell du vill hämta in.

På bilden har vi importerat Bolåneräntor från DN:s börssidor. För att hämta in aktuella räntor är det bara att klicka på knappen Uppdatera alla, som också finns på Data-fliken.