Alla kan animera punktlistor i PowerPoint, men inte alla har koll på att man lika enkelt kan animera diagram. Stapeldiagrammet på bilden visar t.ex. resultatet i olika regioner olika månader. Vid en presentation blir det då oftast mer pedagogiskt att visa en region i taget eller en månad i taget.
Efter att ha animerat diagrammet som vanligt - dvs. klickat på det och sedan valt en animering i fliken Animeringar - klickar du på knappen Effektalternativ och sedan antingen Efter Serier eller Efter Kategori.