När du startar upp en ny Mac så behöver den vara inkopplad med nätverkskabel till SNMO:s eget nät på kontor.

Efter uppstarten så kommer du se ett fönster som säger att din Mac ansluter till “Fjärrhantering”. Låt datorn stå tills processen har löpt färdigt.

Efter det ber Mac:en dig att logga in. Du loggar in med ditt vanliga SNMO-konto.

Efter det är din nya dator redo att användas. Vissa program - bland annat Office-applikationer - börjar laddas ner när du loggar in, och blir tillgängliga efter runt 15 minuter så länge datorn fortsätter ha koppling till nätet.

Om din Mac inte visar Fjärrhanteringsskärmen

Om din Mac inte visar Fjärrhanteringsskärmen vid första uppstarten utan går direkt till inloggning så kan det hända att din nya dator har förlorat sin koppling till SNMO. Det här märker du också om systemet inte laddar ner SNMO-specifika appar, och om du inte har en meny för att ändra ditt användarlösenord i övre högra hörnet.

I de fallen så är det bäst att kontakta Servicedesken!

Det här kan också lösas genom att installera om MacOS..

Det gör du enkelt genom att stänga av din dator, trycka på Power-knappen för att starta den igen, och fortsätta hålla in Power-knappen under uppstarten.

När du kommer till en skärm som visar en eller flera hårddiskikoner och en separat Options-knapp så kan du släppa Power-knappen.

Klicka på Options så kommer du sedan till en skärm där du kan välja att installera om MacOS.

MacOS hämtas automatiskt ner från nätet och kräver att din Mac har konstant internetuppkoppling via kabel under hela nedladdningsprocessen.

Godkänn att systemet installeras om. Processen tar ofta mellan 15 till 30 minuter.

Efter installationen startar du upp din Mac som vanligt, så kommer Fjärrhanteringsrutan att visas.

Om Fjärrhanteringsrutan inte visas så kontaktar du Lexicon Servicedesk för vidare hjälp!