Om du behöver hitta ditt eget IP-nummer så kan du använda ett verktyg som https://www.whatismyip.com/. Där ser du ditt eget IP-nummer under rubriken ”What Is My IP?”.

Om du behöver hitta IP-numret till en hemsida - för att till exempel förse ert MO:s webbleverantör med uppgifter - så kan du gå till https://www.whatismyip.com/dns-lookup/, skriva in webbadressen och trycka på ”Lookup”. Då visas alla IP-numret som är offentligt synliga.