Starta webbläsaren Edge. Därifrån startar du CoPilot genom att klicka på ikonen i övre högra hörnet:

Du använder CoPilot till två olika saker

1. Chatt. Detta kan beskrivas som avancerat sök och hjälper dig att ta reda på information
  2. Skriv. Hjälper dig att skapa texter

Du väljer alternativ överst i fönstret - se bilden nedan. (1)

Chatta

När du chattar kan du till att börja med välja tonalitet. Om du planerar att kopiera in svaret i ett dokument spelar det förstås roll om du skriver en rapport eller ett middagstal. Välj Kreativ, Balanserad eller Exakt. (2)

Vi har valt Balanserad och ställer frågan Finns det arbetsgivarföreningar i Uzbekistan? - som i just det här fallet genererar en väldigt lång text utan egentligt svar på frågan. Detta händer ofta när CoPilot inte har något tydligt svar, men ofta får man förstås svar på frågan!

Vi ställer följdfrågan Finns det en organisation likt LO? Här nämner vi inte Uzbekistan, men CoPilot förstår ändå att det fortfarande är det landet vi pratar om. (Inte heller här får vi svar på frågan, däremot tips på var vi kan söka vidare).

Skriv

Här finns ännu fler möjligheter att välja tonalitet. (1)

Du väljer också vad det är du komponerar till: Word (Stycke) mail, PowerPoint (Listpunkter), LinkedIn, en sammanfattning av en längre text eller en rapport. (2)

Slutligen väljer du längd på texten. (3)

Vi vill formulera en inbjudan till ett frukostseminarium om Artificiell Intelligens och väljer Professionell ton, formatet Stycke och längden Medium.

Begäran är lite felstavad, men CoPilot förstår ändå. Eftersom uppmaningen är så kortfattad skapas också en del påhittad text om t.ex. arrangör, tid, plats, vinkling (i det här fallet rekrytering) etc. Man kan se utfyllnaden som platshållare där man fyller i egen text. (Se nästa sida).

Så här blir den genererade texten: